Pečeme s hydroláty

Pečeme s hydroláty

 

Nejlepší fracouzský moučník s čokoládou, madlemi, růžovým a skořicovým hydrolátem

 

Až ochutnáte tento franzouzský moučník, stane se favoritem ve vaší kuchyni.

Protože je:

- super jednoduchý na přípravu;

- bezlepkový;

- a chutná skvěle.

 

Vyzkoušejte báječný recept.

 

Budete potřebovat:

- 3 vejce;

- 113 g másla;

-  75 g přírodního cukru;

- 150 g čokolády 

- 110 g mandlí;

- 1 PL skořicového hydrotu;

- 1 PL růžového hydrolátu;

- sušené okvětní plátky růže na ozdobení.

 

Postup

Tajemství celého moučníku spočívá v tomto skvělém triku. Nejdříve rozprostřete mandle na pečící papír a vložte do trouby na 10 minut na 150 stupňů. Vážně je to velký rozdíl, když nejdříve mandle pomazlíte v troubě. Poté rozmixtujte lehce vychladlé madle spolu s cukrem.

Vyšlehejte 3 vejce a přidejte směs mandlí a cukru. Ve vodní lázni rozpusťte máslo a čokoládu. Používám hořkou čokoládu INAYA vyrobenou ve Francii (v České republice nabízí Pastry s.r.o.). Nakonec přidejte k čokoládě hydroláty destilérie FLORIHANA. Až čokoláda trochu vychladne přidejte čokoládu do misky k madlovému těstu.

Těsto dejte do formy na biskupský chlebíček. Pečte v troubě asi 30 minut na 160 stupňů.

Servírujte posypané okvětními plátky růže. Já jsem použila nádherně voňavé okvětní plátky růže z podblanické krajiny od zákaznice Anny, které tímto z celého srdce děkuji.

Vychutnejte si mandlovo čokoládové potěšení s růžemi.

Dobrou chuť a vše voňavé,

                                                                                                                                                                                                                                                                               Kateřina,

- aromaterapeutka a parfumérka

Ilustrační foto: Unsplash

 

Odeslat článek známému   Vytisknout